Camping Hazehof


De Hazehof bevindt zich op de grens van het coulissenlandschap in Zuid-Oost-Friesland en het bos- en heidegebied van Drenthe. Op loopafstand van de camping bevindt zich het Nationaal Park het Drents-Friese Wold (meer dan 6000 ha) met uitgestrekte bossen en heidevelden. Hier kunt u eindeloos dwalen. Wat verder weg, op fietsafstand, vindt u het Dwingelderveld, het Holtingerveld en het Fochteloërveen.

Camping Hazehof ligt op het historische grondgebied van de Maatschappij van Weldadigheid, die begin 19e eeuw paupers hier aan een menswaardig bestaan probeerde te helpen. Ons huis behoort bij één van de toenmalige koloniën. In het museum de Proefkolonie in Frederiksoord, een kilometer of 5 bij ons vandaan, kunt u deze geschiedenis beleven.

U kunt zwemmen in de openluchtzwembaden in Noordwolde en Vledder, in de Spokeplas in Noordwolde en in het Canadameer bij het Aekingerzand.

Dorpen in de buurt die een bezoek waardig zijn, zijn:

- Noordwolde, met het Nationaal Vlechtmuseum, supermarkten en andere winkels

- Vledder, met het Miramar Zeemuseum, het MuseumValse Kunst, een supermarkt, restaurants en een openluchtzwembad.

- Diever, met het Shakespearetheater en meerdere restaurants

- Oldeberkoop, met een mooi historisch centrum, café's en restaurants, en een jaarlijkse Kunstroute Open Stal.

Grotere kernen, zoals Wolvega, Steenwijk en Drachten liggen op minder dan 30 minuten rijden, en binnen drie kwartier bent u in Zwolle en Leeuwarden.